PEAK DESIGN / TRAVEL

Alapvetően egy Manfrotto hátizsákkal nyomom évek óta, viszont most hétvégén volt alkalmam kipróbálni a Peak Design Travel névre keresztelt táskáját. Na de kezdjük az elején.

Miután felmerült a lehetőség, hogy kipróbálhatom ezt a táskát, igyekeztem egy olyan fotózást választani, ami megterhelő fizikailag, hogy tényleg élesben használjam, ne csak itthon nézegessem. El is érkezett hamar a megfelelő időpont, hiszen közeledett a KisGeri24 falmászó fesztivál és rögtön utána a Red Bull Neymar Jr’s Five grundfoci selejtezői, szóval be is ugrottam Peakékhez, hogy egy három napos trippre alkalmas szettet rakjunk össze. A terv úgy nézett ki, hogy a pénteki napot a KisGerin töltöm a Gerecsén, utána hajnali kettőkor indulás Miskolcra a selejtezőre, majd éjszaka fényelés, másnap reggel pedig irány BP, hogy az utolsó selejtező is meglegyen. A három napra elég sok cuccot kellett vinnem mert a KisGerin mindenképpen akartam világítani is, így helyet kapott az alap felszerelés mellé egy FlashMob és két speedlight.

Amikor hazahoztam a táskát, legalább két órát matekoltam, hogy hogyan rendezzem el az elválasztó elemeket. A Peak rendesen újragondolta a fotós hátizsák fogalmát, hiszen maga a táska alapvetően üres és különböző méretű "Cubeokat" lehet bele pakolni, így gyakorlatilag egy tatyó a tatyóban konstrukciót kapunk. Ami nagyon jó dolog azoknak, akik szeretik tudni, hogy a fogkrém és az objektívek nem tudnak haverkodni míg zötykölődnek az utazáson.

De ezt Lawrence sokkal jobban elmagyarázza:

Sajnos a pénteki napon még nem volt falmászás a KisGerin, viszont lehetőségem nyílt highline-t fotózni, ami számomra teljesen új terület volt, mert bár slacklineosokkal már dolgoztam néhány éve, viszont ugyanazt 30 méter magasan csinálni egészen más megközelítést igényel. Szerencsére az ország egyik legkomolyabb highlineosa Zsögöny Tamás avatott be a részletekbe, így elég határozott elképzelésekkel foghattam bele a munkába.

A táska jó szolgálatot tett, már az autóba pakolásnál is előjött egy-két jó megoldás. Egyrészt az elrejthető váll- és derékpánt, amiket egy mágnesesen záródó zsebbe lehet elbújtatni, hogy semmi ne lógjon semerre. A másik ami imádtam: gyakorlatilag nincs olyan oldala ahol ne lenne egy fül.  Így bárhova bepakolható egy kézzel, hogy közben az állványtáskát és az uzsidobozt ne kelljen letenni a kocsi mellé. Kint a fotózáson elkapott minket az eső és nagyon élveztem, hogy ha a táskát leteszem a sárba (igen, leszoktam), ki tudom nyitni bármelyik oldalról. És mivel nyílik a vállpánt felől is, le lehet úgy tenni, hogy utána, amikor visszadobom a hátamra, nem leszek sáros.

Miután lement a KisGeri, húztunk is Miskolcra. Nem vagyok egy nagy focifan de a Neymar Jr's Five fotózása mindig hatalmas élmény. Alapvetően arról szól, hogy bárkinek, érkezzen bármilyen rossz vagy jó háttérrel, lehetősége nyílik részt venni egy nemzetközi focibajnokságon, a végén pedig minden ország top csapata kipróbálhatja magát Braziliában. Plusz mivel grundfociról van szó nem kell 600mm-es végekkel érkezni, sőt egészen izgalmas dolgokat lehet lőni nagylátóval is.

Szóval örülök, hogy egy ilyen hosszú és mozgalmas hétvégén tudtam kipróbálni ezt a táskát. Zseniális megoldások vannak benne amiket meg kell tanulni jól használni (erre három nap nem elég, mert elképesztően sok zseb, fül, csat, lyuk, mágnes, stb. van beleálmodva). Jó cucc, na.