[SIGMA - FIRST HALF]

Fél éve az szuper hír ért, hogy a SIGMA magyarországi képviselete a márka nagykövetének választott, így lehetőségem nyílt néhány lencséjüket kivinni terepre. Az objektív gyártók között SIGMA, mindig egy olyan szereplő volt amire érdemes odafigyelni, viszont az utóbbi évtizedben nagyon komoly tempóban menetelt előre. Rengeteg profi kezében jelentek meg a hibátlan képminőséget adó (és nagyon szép) optikák.

Nálam első körben a klasszikus mesterhármas járt:
[14-24mm f/2.8 DG HSM]
[24-70mm f/2.8 DG OS HSM]
[70-200mm f/2.8 DG OS HSM]

Ezzel a három objektívvel, majdnem minden feladatot meg lehet oldani. Az extrém sport fotózásban a körülmények is extrémek, ami sokszor nem csak a sportolónak és nekem megterhelő, de a felszerelésnek is. Végigcsináltam velük a Neymar Jr’s Five grundfoci bajnokságot, két biciklis reklámkampányt, eláztak wakeboard fotózáson, felvittem őket a Kisgeri24 sziklamászó versenyre és Jakob Kristóf teleszórta porral a nyáregyházi motocross pályán. Szóval szinte minden olyan környezetben dolgoztam velük, ahol megfordulok munka közben és az a tapasztalatom, hogy tökéletesen bírják a strapát. Fantasztikus képminőséget adnak ezek az optikák és hibátlanul működnek mirrorless rendszeren is.

A következő időszakban pedig néhány fix objektív fog a hátizsákomba költözni. Lassan kezdődik a snowboard szezon, viszont addig van még néhány izgalmas fotózás előttem.